Testul de intoleranta alimentara
Testul de intoleranta alimentara
Testul de intoleranta alimentara nr.1 in Spania, acum si in clinica noastra
Există alimente care ne plac, dar care sunt tolerate mai mult sau mai putin de organismul nostru. În timp, consumând alimente pe care nu le putem asimila apar probleme precum: disconfortul abdominal, imposibilitatea de a lua in greutate sau din contra obezitate, migrene, acnee, balonare, oboseală cronică, constipaţie, astm, depresii, afte, urticarie, psoriasis, raceli frecvente, boli autoimune, acutizarea unor afecţiuni deja existente.
O altă consecinţă a imposibilităţii de asimilare a anumitor alimente o reprezintă şi imposibilitatea de a slăbi, alături de probleme de reglare neuro-endocrină, hipotiroidismul, dezechilibre ale hormonilor sexuali sau ai corticosuprarenalei.
Este extrem de important ca dieta pe care o urmăm să fie recomandată de un medic nutriţionist, adaptată şi personalizată tipului metabolic individual. Rareori există doua persoane care să răspundă identic la acelaşi tip de dietă. Suntem diferiţi, avem metabolisme energetice diferite, avem alimente diferite pe care le tolerăm sau le respingem.
De aceea, pentru a urma o dietă cu adevărat personalizată, care să aibă o eficienţă maximă şi să nu ne afecteze, este important să facem un test de intoleranţă alimentară şi pe baza rezultatului acestuia specialistul să ne recomande dieta care ni se potriveşte.
Cum stopează slăbirea alimentele intolerante?
Intoleranţa alimentară se manifestă în primul rând faţă de proteine, mai rar faţă de carbohidraţi şi aproape deloc faţă de lipide. Ultima poate apărea doar în cazul unor insuficienţe bilio-hepatico-pancreatice grave. Intoleranţa alimentară faţă de proteine este foarte frecventă, 8 din 10 persoane dovedindu-se că au intoleranţă la cel puţin un aliment, şi în top sunt proteinele din lapte, ou, cereale-gluten, carne de pui sau peşte, ciuperci.
De cele mai multe ori, aceste alimente sunt recomandate în dietele de slăbit, mai ales în cele hiperproteice, Imposibilitatea digestiei complete şi absorbţiei corespunzătoare face ca de fapt consumul real de proteine ca urmare a metabolizării lor să fie cu totul altul faţă de cel prevăzut, ceea ce duce la o compromitere a schemei nutriţionale.
Grăsimile, deşi consumate în cantitate redusă şi carbohidraţii vor fi substratul energetic de bază, ceea ce nu este dorit dacă intenţionăm să eliminăm surplusul ponderal. În plus, se adaugă stresul provocat de consumul unor alimente faţă de care organismul prezintă intoleranţă, produşii incomplet digeraţi pătrunşi în organism declanşând reacţii ale sistemului imun asemenea unor corpi străini. Hormonii şi mediatorii de stres sunt inamici suplimentari în procesul de slăbit.
Detectarea intoleranţelor alimentare
Putem afla ce alimente sunt compatibile cu organismul nostru şi care nu sunt tolerate printr-un simplu test de sânge. O simplă picătură de sânge recoltată dintr-un deget este suficientă.
S / + este unul dintre cele mai eficiente teste de sensibilitate alimentară disponibile la ora actuală. Se bazează pe cuantificarea nivelurilor IgG specifice față de alimentele în sânge, care este singura modalitate utilă de a evalua sensibilitatea la alimente. Testul S / + are o serie de caracteristici care îl diferențiază de restul.
Probele recoltate în România sunt trimise şi procesate la Centro Diagnóstico Calderón, un laborator lider în Spania în acest domeniu din 1994.
Prin acest test sunt detectate alimentele la care o persoană prezintă intoleranţă, cât şi gradul de intoleranţă de la 1 la 4 care va dicta perioada în care acele alimente trebuie excluse din alimentaţie, când se reintroduc şi care sunt alternativele. După sosirea rezultatelor, are loc consilierea pacientului şi alcătuirea unei diete personalizate de către un medic nutriţionist.
Rezultate spectaculoase
Din experienţă, mărturisesc că rezultatele dietelor personalizate după efectuarea testului S/+ sunt de cele mai multe ori spectaculoase. Persoane care au eliminat din dietă alimentele la care au depistat că au intoleranţă şi le-au substituit cu alimente recomandate au reuşit să slăbească 10-15 kg în 3 luni de zile, fără a ţine o dietă propriu-zisă.
Persoane care încercaseră majoritatea dietelor consacrate cu rezultate foarte slabe au simţit o schimbare semnificativă în ritmul de slăbit, mâncând mai mult decât înainte, dar corect de data aceasta, şi cu ameliorare semnificativă şi a stărilor de balonare, disconfort abdominal sau constipaţie.
Este foarte important să slăbeşti corect, să ai însă şi un tonus foarte bun de-a lungul zilei, să ai energie, un confort şi restricţii cât mai puţine
Tabel de Prețuri
Test AUSTRIAC FOX la 286 alimente
1500 RON